Billig bilforsikring til unge

Bil forsikringer til unge

 

Mange unge nyudklækkede og fartglade bilister og egen bil er jævnligt en dårlig cocktail det er ofte unge bilister mellem 18 og 24 år som står bag ulykker med fart og ofte også solo ulykker. Det er ofte dyre ulykker mest af alt i menneskelige omkostninger og det kræver derfor også gode bil forsikringer. 

 

Mange unge vil komme til at opleve at vejen til en fornuftig bilforsikring er lang og dyr. Alderen er nemlig den største faktor som forsikringsselskaberne kigger på når de skal vurdere prisen for en bil forsikring. Som ung er det således ikke unormalt at skulle betale 20.000-40.000 kr. årligt i bilforsikring. Der er vildt for en ung på 18-20 år ja for enhver bilist som skal forsikres. Mange forsikringsselskaber er meget opmærksomme på at alle statistikker viser at det er i de første år af en bilists tid bag rattet er meget farlig for de uerfarne bilister selv og deres omgivelser. Særligt er det de unge mænd som finder vej til skadesstatistikkerne. Derfor er det også naturligt, at det er her de største forsikringspræmier skal findes. 

 

Veje til lavere forsikringer for unge bilister

 

  • I dag bruges forsikring med den sorte boks kun i forbindelse med at se hvor stærkt den unge bilistkørte ved/på ulykkestidspunktet. Den unge bilist kan i dag fravælge at den sorte boks bliver brugt og dermed selv betale en uhyre høj selvrisiko. Dette gælder hvis bilisten ikke ønsker at det bliver opklaret hvor hurtigt den unge bilist kørte i uheldssituationen.

 

  • På grund af den store konkurrence på bilmarkedet har flere bilproducenter gennem deres forhandlere også meldt sig med tilbud om billig forsikring til første gangs købere i forbindelse med køb af netop deres bilmærke. Dette sker oftest gennem forhandlere af de respektive bilmærker.

 

Man kan spørge sig selv om denne form for alternativer kommet til for at forsikringsselskaberne kan tjene endnu flere penge på den unge bilist, eller ønsker forsikringsselskaberne også at spille ind med et samfundsmæssigt ansvar, og derigennem være med til at bekæmpe den kedelige statistik? Dette er et ret åbent spørgsmål som vel egentlig ikke har ét enkelt svar. Men uanset hvad er initiativerne fra forsikringsselskabernes side relevante og efter sigende virksomme. Og så er det vel egentligt ok uanset hvad motivationen er.

 

Ovenstående skal dog ikke afholde dig, som måske ikke hører hjemme i kategorien ung eller måske kan argumentere for at du er i en adnen  kategori, i at finde billigere og bedre forsikringsløsninger. 

Men det er en udfordring hvis man er ung. Og dertil kommer at der er mange ting at vurdere når man skal finde den rette forsikring, så det gælder om at se sig for og sammenligne meget tæt de forskellige tilbud - ikke blot prisen!