Dyreforsikring

Dyreforsikring

Der er i lovgivningen en række krav om at dyr er forsikrede mod de skader de kan forvolde mod andre altså en ansvarsforsikring for dyr - en såkaldt dyreforsikring. 

I hundeloven står der at en hunds ansvarsforsikring skal kunne dække de skader, som en den måtte påføre andre mennesker eller andres ejendele. Skader på dine egne ting vil ikke blive dækket af en hundeansvarsforsikring da den er uden selvrisiko - hvilket selvfølgelig er en fordel når prisen skal sættes på en dyreforsikring

 

Ekstra forsikringer af dyr

Hvis du vil vide hvordan du får dine dyr ekstra forsikret udover hvad der lovgivningsmæssigt er krav om så er der en del muligheder. Alle dyr kan forsikres udover det påkrævede. Det giver så mulighed for at forsikre sig imod dyrlægeudgifter, eller hvis dyret dør kan du modtage en sum for dette altså en form for livsforsikring for dyret.

En dyreforsikring bringer selvfølgelig ikke dyret tilbage men giver giver dog mulighed for at anskaffe et nyt dyr såfremt der er mange omkostninger forbundet med dette - og så må man her håbe at det går som med alle andre forsikringer at de ikke kommer i brug.

Udover ovennævnte forsikringer kan der ved større og mere brugsorienterede dyr også anskaffes en dyreforsikring mod manglende anvendelighed altså hvis din hest bliver permanent halt eller din jagt eller sporhund mister evnen til at gøre det den er trænet til.

 

Dyreforsikring er ikke det første man  tegner forsikring på!

Der er ikke mange dyreejere som ikke har tegnet den nødvendige forsikring men det forekommer dog oftere end med så mange andre forsikringer- Sikkert fordi dyreejeren ikke tænker på hvor stor skade vores kære lille kæledyr kan forvolde ved et uheld. Et er at dyret kan få behov for hjælp hos dyrlægen eller på anden vis skal dækkes ind. Værre kan det gå hvis dyret er årsag til skade på andre mennesker, dyr eller ting. Liden tue kan vælte stort læs siger man. Og det gælder også en lille kat eller hund. Der er sket uheld ved at en hund er løbet på vejn og har forårsaget en ulykke ved at bilen kørte galt og sågar involverede flere andre billister. Hvad gælder så? Hvor dyrt kan det blive? Det er ikke sikkert det kun er dyret der ansvarspådrages men det er nemt at forestille sig hvor omfattende skaderne kan blive. SÅvel på materiel såsom biler, skilte, bygninger mv. Men værre er det hvis der sker personskede med varige men til følge.Regningen kan blive uhyrlig stor.  Så tjek lige om I er dækket godt nok.