Find rette bilfinansering

 

Det er de færreste, som er i stand til at købe en bil uden at optage et lån for at finansiere købet og i forhold til dette, er der et hav af muligheder for, hvordan et sådan lån kan se ud. At finde ud af hvilken type billån der er det rigtige for dig, kan være svært, da der er mange ting, som man skal tage stilling til. Her er dog nogle tips, som kan hjælpe dig med at finde frem til at finde ud af hvilken type lån, der passer bedst til dig.

Få styr på de basale fakta

I forhold til hvilket billån man skal have, er der nogle faktorer, som man skal have med i sine overvejelser. For f.eks. at tegne den korrekte forsikringspolice skal du først og fremmest finde ud af, hvilken bil du gerne vil have, hvor stor den skal være, og hvis der er tale om en brugt bil, hvor langt den må have kørt. Disse ting vil spille ind i forhold til, hvordan bilen skal forsikres. Det kan derfor være nødvendigt allerede at have gjort sig nogle tanker omkring disse ting, før du vælger forsikring og eventuelle tilvalg til forsikringen, som alt sammen kan spille en stor rolle i forhold til, hvordan du vælger det rigtige lån til bilen.

Det er derfor vigtigt, at du allerede begynder at tage forsikringspolicen og billånet med i dine overvejelser, når du skal finde ud af hvilken bil, det er hensigtsmæssigt for dig at købe.

Kontakt flere udbydere af billån og sammenlign lån

Når du skal låne penge til din kommende bil, er det også en god ide at sammenligne hvilke lånemuligheder, der står dig til rådighed.  Det er altid en god ide at finde ud af, hvilke muligheder du har for at tegne lån og forsikringspolice, da der nogle gange kan være stor forskel på hvor gode lånevilkår, du kan få ved forskellige udbydere. Derfor er det vigtigt at lave grundig research angående, hvor du har mulighed for at optage det bedst mulige billån. Se dig omkring hos diverse forhandlere og tjek med banken med hensyn til, hvilke muligheder de kan tilbyde dig i form af et lån.

Du kan eventuelt starte med at høre, hvordan bilforhandleren kan finansiere lånet. Hvis du finder en god forhandler, kan det også altid anbefales, at du både tjekker hos den forhandler, som du vil købe bil hos samt hos din bank for at høre om, hvilke lånevilkår de hver især tilbyder og ud fra den information, du får der, efterfølgende forsøge at forhandle prisen ned, og derved opnå det bedst mulige lån.

Der findes også andre udbydere til finansiering af billån, og disse bør du ligeledes undersøge, og høre om, hvilke tilbud de kan give på et billån.

Hvis din økonomi ellers ser fin ud, vil de forskellige udbydere sikkert gerne have, at du låner pengene hos netop dem, hvilket du kan gøre brug af i dine forhandlinger.

Hvis du har overskud og tid til det, kan du også forhøre dig andre steder, hvor du har mulighed for at låne penge. Ligeledes kan det også være en god ide at spørge din familie eller venner og bekendte til råds, om hvordan de har sikret deres lån. På den måde får du et realistisk billede af i hvilket prisleje, du kan forvente, at dine lånemuligheder ligger. Dog skal du være klar over, at du ikke kan sammenligne prislejet direkte, da prisen på lånet kan variere efter den enkelte persons private økonomiske situation. Tag derfor også højde for, at dine lånemuligheder i høj grad afhænger af netop din økonomiske situation.

ÅOP

Generelt set kan der være stor forskel på de billån, der tilbydes. Ved køb af en ny bil bør låneomkostningerne ikke være højere end syv procent per år og ved en brugt bil 10 procent. Dette tal kaldes for ÅOP, som er den årlige omkostning i procent, og denne fungerer som en indikator for de samlede omkostninger på et lån.

Hvis du på forhånd finder ud af de årlige omkostninger i procent, lader du dig ikke så let snyde af renten. Hvis du udregner ÅOP’en til at være høj, bør du derfor heller ikke lade dig lokke af en lav rente, da den lave rente ikke nødvendigvis betyder en lav årlig omkostning. Oveni renten kommer løbende gebyrer, diverse afgifter og stiftelsesgebyr, som alle kan være medvirkende til, at de årlige omkostninger i procent bliver høje.

Forhåbentligt vil disse tips give dig et indblik i, hvilke kontaktmuligheder du har, når du skal danne dig en fornuft bedømmelsesgrundlag i forhold til, hvilken type billån der passer bedst til din situation.

I det hele taget er det en god ide at gøre sig grundige overvejelser omkring de forskellige faktorer, som gør sig gældende ift. at optage et billån. Lav derfor det nødvendige forarbejde, så du ender med de bedst mulige lånevilkår og spørg evt. om hjælp til at få styr på det hele.