Hvad er der af bilforsikringer, og hvordan får min egen bilforsikring ?

 

Skal din nuværende eller kommende bil være kaskoforsikringsdækket eller ikke? Det kan være ret uoverskueligt og ugennemskueligt at få det gyldne overblik når man skal forsikre bil, fordi der er stor forskel på såvel årlige præmier, og de vilkår man dertil bliver tilbudt fra forsikringsselskaberne. Køber man en ny bil, er det faktsik altid klart hvad er skal til, fordi finansieringskilden og man som bilkøber selv typisk kræver en kaskoforsikring så man er fuldt dækket da tabet jo ellers kan blive meget stort ved skade og ulykkke. Det samme gælder så selvfølgelig dyre brugte biler. 


 

Men da langt de fleste bilkøb herhjemme er køb af brugte biler, hvor bilens værdi jo hurtigt bliver meget lavere end nyvognsprisen, da kan en kaskoforsikring sjældent betale sig. Det samme gælder for bilejere, der har ejet bilen i så mange år, at bilens værdi på samme vis ikke længere står mål med en stor udgift til en kaskoforsikring.


Fem råd til forsikringstjek

  • Tjek priser på flere tilbud
  • 
Tjek om der er forskelle i dækningen.
  • 
Er det en fastpræmieordning? Med en fastpræmieordning ændrer din præmie sig ikke ved skader. Det er specielt relevant for nye forsikringstagere, der ved skader risikerer at skulle bruge yderligere år på at blive elitebilister.

  • Prøv at forhandle dig til en lavere præmie. Det kan du ofte, hvis du er medlem af en bestemt fagforening eller kan argumentere for, at din risikoprofil er bedre end antaget.

  • Hvis du tegner en forsikring på en nyere bil gennem en bilforhandler, bør du tjekke, hvilken betydning en skade får for dine fremtidige forsikringsmuligheder.


Rådet til unge eller første gangs forsikrede er klart - start med en gammel bil
!

Som udgangspunkt betyder alder mere end ancienniteten for merpræmien, når man skal købe en kaskoforsikring, så de helt unge bilister må dykke dybest i lommerne.